Acasă / Resurse media / Galerie foto / Zile de Sărbătoare la Asociația Femeilor Românce din Grecia

Zile de Sărbătoare la Asociația Femeilor Românce din Grecia

Zile de Sărbătoare la Asociația Femeilor Românce din Grecia, cu sediul în Atena, zilele trecute cu ocazia Zilei Naționale a României.
Femeile Românce reprezintă singura asociație din Grecia care, cu ocazia Zilei Naționale a României a organizat două evenimente festive, unul pentru cei mici și unul pentru cei mari.
Duminică, 30 noiembrie a.c.Ziua Națională a României a fost serbată, la Discoteca „Romania” de copiii care urmează Cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească ce au loc în cadrul Asociației Femeilor Românce din Grecia, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – DPRRP.
Micuții învățăcei  au oferitun spectacol de neuitat la care au onorat cu prezența: Excelența Sa, Lucian Fătu, Ambasador al României în Republica Elenă alături de soție, Lucia Fătu, Anca Chisăliță, atașat pe teme de cultură și educație, precum și directorul general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi România, doamna Zvetlana Preoteasa. Evenimentul a fost susținut de către sponsorii: DISCOTECA RO-MANIA, firma de transfer bancar Western Union, Restaurantul Bingo Grill (Dumitru Vizir), Patiseria „Carpathian Bakery” (Mihai Dohotar și Vasilica Dohotar), Cafeneaua Balkania (Doda Mircea), Restaurantul ΤΟ ΙΑSIO (Gabriela Munteanu), Floraria FLOWER MELODY (Marina Prinioula și Gogu Titel – technician sunet, dar și mămicile copiilor care au oferit dulciuri de casă. Asociația Femeilor Românce din Grecia le mulțumește tuturor pe această cale pentru prezență, susținere și încredere!
În ziua de  1 Decembrie 2014, Asociația Femeilor Românce din Grecia a fost gazda unui eveniment de excepție organizat la sediul asociației în colaborare cu Institutul Eudoxiu Hurmuzachi și Arhiepiscopia Tomisului.
Cei prezenți au putut asista la slujba religioasă efectuată de către preotul Daniel Dumitru Pisar și la prezentarea Manualelor concepute special pentru copiii românilor din Diasporă, prezentare făcută de către directorul general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, Zvetlana Preoteasa.
Seara a culminat cu recitalul muzical de excepție oferit de către Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului într-o interpretare inedită și care a încălzit sufeltele participanților, așa cum și una dintre spectatoare recunoștea.
Corala Armonia a fost „cadoul special oferit” românilor din Atena de organizatori. De partea cealaltă, gazdele, cu sprijinul părintelui Daniel Dumitru Pisar au oferit oaspeților mici cadouri constând în cărți de mare valoare despre ortodoxia elenă și muntele Athos.
După succesul de la Atena, organizatorii se gândesc să revină în viitor la Atena, într-un concert de anvergură.
Serata celor mari de la Asociația Femeilor Românce din Grecia s-a încheiat cu o mică gustare și schimb de impresii între românii din Atena și cei veniți de acasă.
Ana Țuțuianu – Ziarul Online Românesc din Grecia, www.RoMedia.gr 
Publicat: 03 Decembrie 2014
www.romedia.gr