Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Vika Mahu, recital la Paris de Ziua Internațională a Iei

Vika Mahu, recital la Paris de Ziua Internațională a Iei

Pe 24 iunie, Ziua Universală a Iei Românești este marcată în sute de orașe din Țară, din Republica Moldova, comunităție istorice și diaspora, începând cu anul 2013. În calendarul popular, ziua de 24 iunie coincide cu sărbătoarea de Sânziene, o sărbătoare solară, a dragostei și a poftei de viață.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a omagiat în avans portul popular românesc, organizând pe 23 iunie, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Franceză, Ambasada Republicii Moldova la Paris și Delegația Permanentă a României la UNESCO, un recital al interpretei Victoria Mahu Choffel, din Republica Moldova, acompaniată de artistul francez multi-instrumentist Christopher Peyrafort.

La evenimentul găzduit de Ambasada României la Paris au fost prezenți locuitori ai Parisului, cetățeni ai României și ai Republicii Moldova stabiliți în Franța, dar și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Paris, în frunte cu Ambasadorul României în Republica Franceză, E.S. Luca Niculescu. Cei mai mulți dintre participanții la sărbătoare au purtat cu mândrie costume populare românești.

Sursă foto: Facebook/Ambasada României în Republica Franceză