Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Spectacol de teatru românesc în Israel
Sursă foto: Mediascop

Spectacol de teatru românesc în Israel

Cultura română şi teatrul românesc vor fi promovate în Israel. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Editura Ofakim Itonut, organizează la Tel Aviv și Haifa câte un spectacol susținut de actorii Adriana Trandafir, Andreas Petrescu, Gabriel Fătu, Adrian Păduraru, Dan Ionescu și Anca Dinicu. Piesa de teatru de comedie „Mă mut la … tata?” va fi jucată pe 17 martie la Tel Aviv și pe 18 martie la Haifa.

Comedia „Mă mut la … tata?” este o continuare, dar şi o replică la piesa „Mă mut la mama”, care s-a bucurat de un real succes la reprezentaţiile jucate atât în Bucureşti, cât şi în țară și în afara granițelor, inclusiv la Tel Aviv și Haifa, în octombrie 2016.

Spectacolul este parte a proiectului „Teatrul românesc, culoar de dialog intercultural în Israel”, dedicat comunității de evrei de expresie română. Comunitatea evreilor originari din România stabiliţi în Israel poate fi considerată drept una dintre cele mai importante comunități din afara granițelor țării, atât prin prisma numărului membrilor săi, cât şi a contribuţiei aduse la înfiinţarea şi dezvoltarea Israelului.