Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Reîntoarcerea la esență, tema lucrărilor artiștilor români din diaspora la Festivalului de cultură românească EuRoCultura

Reîntoarcerea la esență, tema lucrărilor artiștilor români din diaspora la Festivalului de cultură românească EuRoCultura

Toamna care s-a așternut peste Bruxelles a adus cu ea și o sărbătoare a culturii și a simțirii românești: EuRoCultura. Festivalul, care s-a aflat la a treia ediție, nu a fost doar o acțiune dedicată românilor din diaspora, ci și un efort de imagine pe plan internațional, o adevărată deschidere culturală către Europa, un pas important spre recunoașterea bogăției culturale și patrimoniale a României și spre consolidarea statutului nostru politic la nivelul Uniunii Europene.

Săptămâna Culturală Românească a debutat la Palatul artelor frumoase (BOZAR) din Bruxelles cu expoziția de artă plastică „Mărturii…” , care, prin operele semnate Emil Ciocoiu și Vladimir Kazan, a evidențiat câteva dintre căile reîntoarcerii la esență.

„Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni s-a implicat anul aceasta în cea de-a treia ediție a Festivalului de cultură românească EuRoCultura și, cu siguranță, se va implica și anul viitor având în vedere că sărbătorim centenarul Marii Uniri și putem aici, la Bruselles, unde culturile se întrepătrund și vorbim despre multiculturalism, să venim cu plus valoare și să sărbătorim cultura românească. Și, nu întâmplător, Festivalul EuRoCultura debutează cu această expoziție a doi mari artiști din diapora. Românii sunt daruiți de Dumnezeu și știu să își pună în valoare creația oriunde se află.” a afirmat la vernisajul expoziției domnul Nicolae Brînzea, director general IEH.

Expoziția de pictură și sculptură „Mărturii…” din cadrul Festivalului de cultură românească EuRoCultura a fost organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu European Artists Management. Festivalul, aflat la cea de-a treia ediție, a avut loc în va avea loc în perioada 12-15 octombrie 2017, la Bruxelles.