Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Promovarea valorilor culturale românești în Israel

Promovarea valorilor culturale românești în Israel

În perioada 17-18 februarie 2017, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni derulează proiectul „Valori ale culturii românești în Israel. La mulți ani, Marina Voica!”.

Ca urmare a numeroaselor solicitări din partea publicului din Israel, la Tel Aviv și Haifa vor avea loc două spectacole de muzică populară și ușoară. Spectatorii din cele două orașe se vor bucura de prezența atât a artiștilor din comunitatea evreiască originară din România, precum : Liana Herman, Mihaela Hasuna și Gabriel Finkelstein, cât și a artiștilor din România: George Rotaru și VictorYila.

La cererea publicului din Israel, va fi evidențiată cariera artistică a Marinei Voica în cadrul unui dialog cultural care reprezintă dovada aprecierii comunității evreilor originari din România pentru cultura și valorile românești adânc înrădăcinate în suflet.

Comunitatea evreilor originari din România, stabiliţi în Israel, poate fi considerată ca fiind una dintre cele mai importante, datorită atât numărului membrilor săi în raport cu populaţia statului, cât şi a contribuţiei aduse la înfiinţarea şi dezvoltarea statului.