Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Proiectul „Basm Românesc”, ediția a doua, un succes în rândul școlilor românești din afara granițelor țării, încă de la lansare

Proiectul „Basm Românesc”, ediția a doua, un succes în rândul școlilor românești din afara granițelor țării, încă de la lansare

În mai puțin de 48 de ore de la lansare, s-au înscris deja 9 școli de pe întreg cuprinsul Europei.

  1. Școala de Limba Română, Cultură și Civilizație a Asociației Interculturale Româno-Elene DACIA din Atena, Grecia
  2. Școala Arthis pentru copiii români din Bruxelles , Belgia
  3. Școlile LCCR din Toscana, Italia
  4. Școala Internațională NATO SHAPE – Mons, Belgia
  5. Școala Primară "Les Magnolias" – Bruxelles, Belgia
  6. Școala Comunală "La Source" – Bruxelles, Belgia
  7. Școala Comunală "Princesse Paola" – Bruxelles, Belgia
  8. Școala în limba română "Elena Rosetti-Cuza" din Atena a Asociației Femeilor Românce din Grecia
  9. Școala de limbã si culturã din cadrul Asociației SGRIM e.V München, Germania

Doamna profesor LCCR Vivianne Gherghel din Toscana și elevii dânsei au bucuria să participe pentru a doua oară la conceperea „Basmului Românesc”, ceea ce dovedește că ideea de a realiza un basm colectiv a fost și este un proiect prin intermediul căruia copiii români trăiesc și simt românește, oriunde s-ar afla.

Înscrierile se vor putea face până pe data de 1 noiembrie 2017. Ordinea înscrierilor, care este și cea în care vor contribui la realizarea basmului, va putea fi urmărită atât pe site-ul IEH, cât și pe pagina de facebook a institutului.

Școlile românești de peste hotare se pot înscrie în acest proiect, trimițând o cerere pe adresa de mail comunicare@ieh.ro.

Începând de săptămâna viitoare, doritorii vor putea citi pe pagina de Facebook IEH primul  Basm Românesc, creat de copii în 2014, în foileton.