Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Primirea, de către ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a viceministrului culturii din Republica Moldova, Igor Șarov

Primirea, de către ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a viceministrului culturii din Republica Moldova, Igor Șarov

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, l-a primit astăzi, 25 iunie 2014, pe viceministrul culturii din Republica Moldova, Igor Șarov.

Cei doi interlocutori și-au exprimat satisfacția în legătură cu evoluțiile pozitive înregistrate în plan bilateral, inclusiv din perspectiva valorificării proiectelor culturale. În context, au fost menționate proiectele Gaudeamus și Patrimoniul național românesc, care s-au bucurat de sprijin și finanțare din partea Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Cele două proiecte vor facilita accesul societății civile din Republica Moldova la fondul de carte românească și vor sprijini persoanele care activează în domeniul cultural în vederea identificării resurselor de finanțare pentru proiecte culturale care să valorifice și să promoveze patrimoniul cultural comun.

În cadrul discuțiilor, ministrul delegat a mai adăugat că Republica Moldova reprezintă o prioritate pentru politica externă a României și a subliniat că dezvoltarea relației bilaterale reprezintă un subiect de importanță strategică pentru Guvernul României.

Oficialul român  a arătat, totodată, că cele două state au responsabilitatea de a valorifica patrimoniul cultural comun și tradițiile spiritualității românești.

Ambele părți au apreciat buna colaborare, pe toate palierele, dintre cele două Guverne și s-au angajat să continue să promoveze intensificarea cooperării pentru sprijinirea proiectelor culturale.