Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Prezență spirituală românească în Roquetas del Mar, Spania

Prezență spirituală românească în Roquetas del Mar, Spania

În data de 22 aprilie a avut loc sfințirea Bisericii Ortodoxe Române cu Hramul Botezul Domnului din Roquetas del Mar, Spania de către un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfintitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale si Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale și  Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei.

La evenimentul religios au fost prezenți domnul Robert-Claudiu Hellving, consulul României în Almeria, reprezentanți ai administrației locale din Roquetas del Mar, numeroși edili din județul Bistrița și  credincioşi români.

Cu această ocazie a avut loc și o prezentare a proiectului privind rolul Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Marii Uniri. Muzica bizantinǎ specificǎ tradiţiei ortodoxe a fost adusă în fața celor prezenți de Corala Bărbătească Armonia.

Comunitatea românească din Roquetas del Mar este cea de-a doua din Spania, iar biserica trebuie sǎ le fie aproape, nu doar ca sprijin sufletesc, ci şi ca factor de coeziune, de pǎstrare a credinţei, a limbii, a identitǎţii şi a tradiţiilor noastre strǎmoşeşti.

Preotul paroh Adrian Gheorghe Fofiu a transmis un cuvânt de mulțumire Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat.