Acasă / Resurse media / IEH în presă / INFO PORTAL: Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni a fost

INFO PORTAL: Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni a fost

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) a încheiat ultima etapă a procesului de reorganizare prin adoptarea Hotărârii de Guvern privind organizarea şi funcţionarea Institutului, publicată în Monitorul Oficial din 13 noiembrie.
„Până la începutul acestei luni Institutul a funcţionat după o serie de acte normative emise în anul 1998. Ca urmare a modificărilor legislative survenite, începând cu 20 noiembrie 2013, au fost încetate detaşările şi au fost demarate procedurile privind evaluarea personalului administrativ încadrat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.
Noul context normativ va permite Institutului revizuirea procedurilor de sistem şi organizarea pe baze noi a activităţii acestuia, cu respectarea principiilor  transparenţei, responsabilităţii, eficienţei şi eficacităţii utilizării fondurilor publice.
IEH este o instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, în coordonarea directă a ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David.
Potrivit sursei citate, în cele şapte luni de la instalarea noii conduceri, în luna aprilie a acestui an, Institutul a iniţiat şi derulat nu mai puţin de 12 proiecte educaţionale şi culturale destinate în special comunităţilor istorice româneşti.

Sursa: www.infoportal.rtv.net