Acasă / Evenimente / În cadrul vizitei în SUA, Cristian David a discutat cu demnitari americani despre programul Visa Waiver

În cadrul vizitei în SUA, Cristian David a discutat cu demnitari americani despre programul Visa Waiver

ˇÎntâlnirea ministrului delegat Cristian David cu Bob Goodlatte, deputat în Congresul SUAÎn cursul vizitei de lucru pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut o serie de consultări cu înalţi demnitari americani din cadrul instituţiilor care gestionează problematica reformei sistemului american de imigrare, respectiv Departamentul de Stat, Departamentul pentru afaceri interne, Congresul SUA, în contextul dezbaterilor din Congres cu privire la proiectul legislativ în acest domeniu, transmite Romanian Global News citând MAE.

Astfel, Cristian David s-a întâlnit cu următorii reprezentanţi ai Departamentului de Stat pe problematica menţionată: Anne Richard, Assistant Secretary, Biroul pentru Refugiaţi şi Migraţie, Paula Schriefer, adjunct al asistentului Secretarului de stat pentru organizaţii internaţionale, Brent Hartley, adjunct al asistentului Secretarului de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice.

La Departamentul pentru afaceri interne, demnitarul român a avut consultări cu Peter Vincent, consilier juridic principal şi asistent ad-interim pentru afaceri internaţionale al directorului pentru investigaţii, imigraţie şi reglementare vamală, cu Mark Koumans, adjunctul asistentului pentru afaceri internaţionale precum şi cu Kelly Ryan, adjunctul asistentului pentru probleme de imigraţie.

În cadrul vizitei în Congresul SUA, ministrul român s-a întâlnit cu congresmenii Bob Goodlatte, Steve Chabot, Thomas Marino, Jackie Walorski, membrii în Comitetul pentru Visa Waver precum şi cu Christopher Smith şi Dana Rohrabacher, membrii în Comitetul pentru afaceri externe.

 

Cu ocazia acestor întâlniri, ministrul delegat Cristian David, a evidenţiat importanţa plasării discuţiei despre liberalizarea regimului de vize în contextul relaţiei strategice româno-americane. Oficialul român a insistat asupra necesităţii depăşirii caracterului impersonal al actualei abordări în procesele instituţionale de evaluare şi adoptare de decizii.

 

 

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/politic/9621-in-cadrul-vizitei-in-sua-cristian-david-a-discutat-cu-demnitari-americani-despre-programul-visa-waiver-i-s-a-vzut-cu-asociii-romaneti.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *