Acasă / Evenimente / Evenimente din Comunităţi / Eveniment IEH: Ziua Naţională a României și Centenarul Marii Uniri, sărbătorite de românii din Voievodina

Eveniment IEH: Ziua Naţională a României și Centenarul Marii Uniri, sărbătorite de românii din Voievodina

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Comunităţii Românilor din Serbia (C.R.S.) și Consulatului General al României la Vârşeţ, organizează în 28 noiembrie 2018 proiectul „Ziua Naţională a României în Voievodina”. Evenimentul se va derula începând cu ora 19.00 la Casa de Cultură din Alibunar, Serbia.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită în comunitatea românească din Voievodina printr-un program artistic tradiţional pus în scenă de Ansamblul Casei de Cultură din Alibunar. Seara se va încheia cu un concert de muzică populară românească susținut de Mariana Anghel, cântăreață de muzică populară, culegătoare și interpretă de folclor din zona județului Hunedoara. Alături de Mariana Anghel va urca pe scena şi fiica acesteia, Adriana Anghel.

La eveniment  este preconizată participarea a circa 400 de membri ai comunităţii românești din  Voievodina. Vor participa reprezentanți ai C.R.S., reprezentanţi ai autorităţilor locale, jurnalişti, cadre didactice şi elevi.

Întregul program organizat cu acest prilej răspunde necesității de menținere a identității naționale a românilor şi de a  fi alături, prin sprijinul instituțional, de comunitățile istorice româneşti din vecinătatea României.

Acțiunea se încadrează în Planul de activități pentru anul 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, aprobat de către Ministrul pentru Românii de Pretutindeni.