Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Energie şi entuziasm în cadrul primei ediţii „PRUT Fest” la Chişinău, pentru a serba Unirea Basarabiei cu România

Energie şi entuziasm în cadrul primei ediţii „PRUT Fest” la Chişinău, pentru a serba Unirea Basarabiei cu România

Pe 2 aprilie, la Hala 2 Moldova Film, în prezenţa a mii de tineri, a avut loc prima ediţie „PRUT Fest”, cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În premieră la Chişinău, sibienii trupei Domino au cucerit publicul cu o reţeta proprie: bas, tobe și țambal, reorchestrând pe ritm de rock cântece celebre din folclor precum „Ciuleandra”, „Au înnebunit salcâmii” sau „Bun îi vinu’ghiurghiuliu”.

Formaţia Subcarpaţi a cântat la unison împreuna cu tinerii prezenţi în sala de concert:„Frunzuliță, iarbă deasă”, „Rege pe deal”, „M-a făcut muma frumoasă”, „Oamenii sunt încă frumoși”, „Balada românului”, „Când a fost la ’89”.  Energia, entuziasmul, întoarcerea la rădăcini și apelul la memoria colectivă au unit scena și publicul într-o singură voce.

Cea mai apreciată și premiată formație de rock alternativ în România ultimilor ani, Altenosfera, a revenit la Chișinău, oferind sălii o selecție bine inspirată de piese din repertoriul său.

Concertul face parte dintr-un proiect derulat în parteneriat de către Centrul pentru Dezvoltare şi Integrare Prut şi Institutul " Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, care are drept scop promovarea în Ţară şi în Republica Moldova a valorilor culturale naţionale prin intermediul unor momente artistice.

 Proiectul marchează  Unirea Basarabiei cu România, înfăptuită în urmă cu 98 de ani, la data de 27 martie 1918.