Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Donaţie de carte românescă din partea IEH pentru înfiinţarea de biblioteci româneşti în Grecia

Donaţie de carte românescă din partea IEH pentru înfiinţarea de biblioteci româneşti în Grecia

Peste 500 de volume de beletristică, istorie, geografie, istorie a literaturii române şi manuale au ajuns la comunitatea românească din Grecia, cu sprijinul Asociaţiei Femeilor Românce din Grecia. 

 

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a donat Asociaţiei Femeilor Românce din Grecia cărţi pentru înfiinţarea de biblioteci în limba română.

„Nu există nimic mai de preţ pentru un popor decât graiul matern şi este important ca românii plecaţi din ţară să aibă la dispoziţie cărţi în limba ţării unde s-au născut ” a afirmat Zvetlana Preoteasa, director general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. 
Asociaţia Femeilor Românce din Grecia a salutat donaţia de carte, apreciind că este o contribuţie semnificativă pentru fondul de titluri în limba română care se va regăsi în bibliotecile destinate comunităţilor de români . Bibliotecile vor fi infiinţate în Atena şi Aspropyrgos.

.11889552_1622810664650112_111800677109460044_n