Acasă / Proiecte / Continuarea „Basmului românesc” de către elevii Şcolilor de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din Toscana, Italia

Continuarea „Basmului românesc” de către elevii Şcolilor de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din Toscana, Italia

Cea de-a doua ediție a „Basmului românesc", proiect al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, în care copii români din lumea întreagă scriu împreună o poveste, a poposit si la școlile românești din Toscana, Italia.

Și uite așa dragul nostru împărat a rămas pe gânduri…. Cum să facă el să își ajute fetele, cum să o găsească pe Sfânta Miercuri ca să se folosească de lebedele ei? Dar cel mai important ce va dori Sfânta Miercuri de la el?

Toate aceste întrebări l-au frământat pe împărat vreme de 3 zile…

în a patra zi s-a hotărât… L-a chemat pe sfetnicul lui, Histor. După ce i-a povestit toate cele întâmplate și la tot ce s-a gândit zise cu hotărâre:

– Bunul meu prieten și sfetnic, am o mare rugăminte la tine: Să mergi prin toată împărăția mea să o cauți pe Sfânta Miercuri, să iei cu tine toate cele necesare, să nu îți lipsească nimic. Iar în momentul în care o găsești să faci orice îți va cere pentru a obține cele trei lebede fermecate și a ne putea salva împărăția și a-mi ști prințesele fericite și împlinite.

– Cu mare dragoste și responsabilitate față de tine și față de împărăție voi duce la bun sfârșit această sarcină, nu mă voi întoarce până nu voi avea cele trei lebede! Așa îți făgăduiesc dragul meu prieten, îi răspunse Histor împăratului. Mâine, cu prima rază de soare voi începe călătoria către Sfânta Miercuri!"

Ştafeta merge mai departe la Şcolile de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească din Bruxelles, Belgia pentru a continua basmul.

Mulţumim elevilor români din Toscana!