Acasă / Proiecte / Continuarea „Basmului românesc” de către elevii români care urmează cursurile Institutului de Limba Română din Piemonte, Italia

Continuarea „Basmului românesc” de către elevii români care urmează cursurile Institutului de Limba Română din Piemonte, Italia

Cea de-a doua ediție a „Basmului românesc", proiect al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, în care copii români din lumea întreagă scriu împreună o poveste, a poposit și la elevii români care urmează cursurile Institutului de Limba Română din Piemonte, Italia coordonați de doamna profesor Mariana Paliev.

Atunci, ea se ridică furioasă, învârtindu-se de trei ori într-un vârtej amețitor. Histor crezu pentru câteva clipe că întregul pământ va fi inghițit de năpraznica vâltoare iar misiunea sa se va pierde în neant. Un glas tunător îl trezi din vâltoarea gândurilor:

  • Încă nu am reușit să te înving, dar nu mă deznădăjduiește îndărătnicia ta ca să

continui drumul! Puterile mele sunt nemărginite și te voi îngrnunchia! Histor recunoscu glasul Tiraniei, amenințător și înverșunat. Hâda își lepădase chipul de frumoasă fată și ataca din nou.

Până să răspundă ceva, Histor simți cum o mantie rece îl cuprindea, înghețâdu-l deja până la mijloc. Fără teamă, începu să îngâne iar cântecul vrăjit al cosașului – poznaș, adunându-și toată hotărârea și credința în promisiunea făcută imparatului său. Simți cum o lumina diafană il învăluia cu căldură și in fața lui prinse suflare Fluturele Curcubeu, protectorul acelora care cred in cinste, curaj si prietenie.

  • Voinice, iți dăruiesc din puterea culorilor curcubelui! Numai așa vei ajunge la Sfânta

Miercuri și nimic nu te va abate din cale! Ai dovedit că meriti darul meu și doar așa vei izbândi!

Într-o clipită …

 

Ştafeta merge mai departe la Școala Populară de Artă și Civilizație Românească "Ciprian Porumbescu" din Cernăuți pentru a continua basmul.

Mulţumim elevilor români din Piemonte, Italia!