Acasă / Evenimente / Concert aniversar „Eugen Doga – 80”

Concert aniversar „Eugen Doga – 80”

          În seara zilei de de marţi, 10 octombrie 2017 va avea loc, la Filarmonica din Oradea, Concertul aniversar „Eugen Doga – 80”.

          Evenimentul face parte dintr-un şir de concerte aniversare dedicate celor 80 de ani de viaţă ai maestrului Eugen Doga.

           În cadrul concertului de la Oradea va fi pus în scenă un proiect inedit cu dialoguri muzicale create pe versurile lui Mihai Eminescu şi ale Veronicăi Micle. Soliștii din Republica Moldova vor fi acompaniați de orchestra Filarmonicii din Oradea.

          Un concert similar a avut loc la Bucureşti în septembrie 2017 şi alte trei concerte în Republica Moldova, la Soroca, Căuşeni şi Hânceşti.

         Evenimentul este organizat de Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova.

       Proiectul se încadrează în Programul Strategic – Spațiul Cultural Românesc Comun – Precentenar Marea Unire 1918 – 2017 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pe anul 2017.

       Eugen Doga este unul dintre cei mai renumiți compozitori de muzică de film din spațiul post-sovietic.. A realizat coloana sonoră la peste 200 de filme: "Nunta la palat", "Singur în fața dragostei", "Zece ierni pe o vară", "Explozie cu efect întârziat", "Durata zilei", "Casă pentru Serafim", "Lăutarii", "Șatra", "Anna Pavlova", "Patul lui Procust", "Capra cu trei iezi", "Maria Mirabela", etc

     Anul 2017 a fost declarat anul lui Eugen Doga in Republica Moldova ca un omagiu adus aniversării a 80 ani ai marelui artist.