Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / COMUNICAT DE PRESĂ Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni serbează ziua limbii române

Bucureşti,

31 august 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni  împreună cu Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România au organizat evenimentul “Împreună pentru Limba Română”.

Evenimentul s-a desfăşurat în Parcul Lia Manoliu din Bucureşti, unde au fost împarţite cărţi în limba română şi baloane tricolore. Alături de invitați de onoare au fost recitate poezii în limba română. Actorul Ion Arcudeanu  şi studentul originar din Basarabia, Victor Dodon, au recitat poezii patriotice.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni are ca scop sprijinirea învăţământului în limba română în afara graniţelor ţării prin promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor în rândul comunităţilor româneşti. În acest sens, păstrarea identităţii etnice, culturale şi lingvistice a românilor şi sprijinirea unui sistem de învăţământ în limba maternă reprezintă o preocupare constantă a IEH.

Anul acesta, 2013, în data de 31 august – Ziua Limbii Române este în premieră sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului.

Departamentul de Comunicare
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni