Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / COMUNICAT DE PRESĂ Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni oferă carte românească pentru elevii din Tiraspol

COMUNICAT DE PRESĂ Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni oferă carte românească pentru elevii din Tiraspol

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, a trimis Ambasadei României în Republica Moldova un număr de 1400 de cărţi şi materiale didactice destinate elevilor Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, cu ocazia celebrării Zilei Europei după calendarul vechi.

Manualele în limba română au fost oferite cu titlu gratuit de partenerii IEH, Asociaţia Editurilor din România, editurile: Meteor Press, Curtea Veche, Didactica Publishing House şi CD Press.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni are ca scop sprijinirea învăţământului în limba română în afara graniţelor ţării prin promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor în rândul comunităţilor româneşti. În acest sens, păstrarea identităţii etnice, culturale şi lingvistice a românilor şi sprijinirea unui sistem de învăţământ în limba maternă reprezintă o preocupare constantă a IEH.

Directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, Zvetlana Preoteasa, a declarat: „Unul dintre principalele obiective ale ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Cristian David, în coordonarea căruia se află Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi, este acela de sprijinire a învăţământului în limba română în toate comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării, iar Institutul este cel mai în măsură să îndeplinească acest deziderat. Doresc să mulţumesc în mod special partenerilor nostri, fără de care acest proiect nu ar fi putut fi dus la bun sfârşit.  Sperăm că atât elevii cât şi profesorii români de la singurul liceu cu predare în limba română din Tiraspol să se bucure de acest cadou”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *