Acasă / Evenimente / „Cartea – element de coeziune identitară. Opinii şi perspective pentru realizarea unor biblioteci de carte românească în comunităţile româneşti”

„Cartea – element de coeziune identitară. Opinii şi perspective pentru realizarea unor biblioteci de carte românească în comunităţile româneşti”

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) în parteneriat cu Asociaţia Editorilor din România (AER) au organizat dezbaterea Cartea – element de coeziune identitară. Opinii şi perspective pentru realizarea unor biblioteci de carte românească în comunităţile româneşti”

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 1 iunie 2013, începând cu ora 11.00 în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, în pavilionul C4 din complexul Romexpo.

Acţiunea şi-a propua lansarea unei dezbateri legate de rolul şi importanţa cărţii româneşti în cadrul comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării. S-a analizat posibilitatea stabilirii unui parteneriat cu reprezentanţii editurilor prin care românii de pretutindeni să beneficieze de cărţi în limba maternă.

Invitat special al evenimentului este Cristian David, ministru delegat pentru românii de pretutindeni. Dezbaterea a fost moderată de reprezentanţii IEH: Zvetlana Preoteasa, director general şi Nicolae Brînzea, director executiv, dar şi de Mihai Mitrică, director executiv în cadrul AER. Participanţi în cadrul dezbaterii vor fi reprezentanţii editurilor prezenţi în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, desfăşurat în perioada 29 mai -2 iunie 2013 la Romexpo.