Acasă / Fără categorie / „Ziua Românilor de Pretutindeni”, sărbătorită în Alcala de Henares-Spania

„Ziua Românilor de Pretutindeni”, sărbătorită în Alcala de Henares-Spania

Ziua Românilor de Pretutindeni va fi sărbătorită și în comunitatea românească din orașul Alcala de Henares din Spania.

În data de 9 iunie 2018 va avea loc un spectacol de muzică românească susținut de artiști de renume din Țară, precum Ileana Lăceanu, dar și de tinere talente din România și din Spania.

Organizarea evenimentului, dedicat promovării folclorului românesc, reprezintă o bună ocazie de a valorifica și promova, atât în rândul comunității românești din Alcala de Heranes – Spania și zonele limitrofe, dar și indirect în rândul comunității autohtone, a unei imagini diferite a României, astfel încât percepția publicului larg față de România să fie modificată pozitiv.

Evenimentul este organizat Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), cu sprijinul  Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Proiectul se încadrează în Programul Strategic – Spaţiu Cultural Românesc Comun – Centenarul Marii Uniri 1918 – 2018, program ce face parte din Planul de activități pentru anul 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, privind Caravana identității românești – program din domeniul identitar românesc.