Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Ziua Limbii Române, sărbătorită la Căușeni-Republica Moldova

Ziua Limbii Române, sărbătorită la Căușeni-Republica Moldova

O delegație a Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi”pentru românii de pretutindeni (IEH), instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a participat în data de 31 august 2018, la Căușeni, în Republica Moldova la sărbătoarea Zilei Limbii Române.
Limba română a fost evidențiată prin intermediul minunatelor poezii si cântece tradiționale românești. Copiii și tinerii din Căușeni au oferit celor prezenți un recital de poezie, muzică și dansuri românești, spectacol care a avut loc la bustul poetului și preotului basarabean, Alexei Mateevici. La eveniment au participat și elevii celor două licee din Căușeni, care au participat la o Școala de Vară din România sprijinită de IEH.
În cadrul evenimentului, domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH a transmis mesajul doamnei Natalia Elena Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni. 
Delegația IEH a vizitat și Casa Limbii Române din Căușeni, unde a făcut o donație de carte românească. La eveniment au participat personalități de pe ambele maluri ale Prutului.