Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Vizita ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, în Italia

Vizita ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, în Italia

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a efectuat în perioada 18 -19 octombrie 2014 o vizită în Italia, la Verbania. Cu această ocazie, oficialul român a participat la o serie de manifestări de interes pentru comunitatea românească din zonă și s-a întâlnit cu reprezentanți ai acestora în rândul autorităților locale, precum și ai mediului asociativ.

Hramul Bisericii ortodoxe Sfântul Evanghelist Luca a fost prima manifestare din cadrul vizitei, care s-a bucurat de o prezență semnificativă din partea comunității românești din zonă.

Demnitarul român a participat, de asemenea, la vernisajul expoziției “România, imagini de suflet și de vis”, care cuprinde fotografii realizate de Corneliu Tudor Manolache. Numeroși membri ai comunității românești au apreciat, în cadrul discuțiilor desfășurate cu această ocazie, deschiderea deosebită pe care au găsit-o în dialogul cu autoritățile românești în soluționarea problemelor care preocupă comunitatea.

Cu prilejul ambelor evenimente, ministrul delegat Bogdan Stanoevici a reiterat sprijinul pe care Guvernul României, prin intermediul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, îl oferă pentru proiectele comunitare care au drept scop conservarea identității românești și consolidarea relației cu țara de origine.