Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Vizita directorului general IEH, Nicolae Brînzea în Republica Moldova, 1-3 februarie 2018

Vizita directorului general IEH, Nicolae Brînzea în Republica Moldova, 1-3 februarie 2018

Cu aprobarea ministrului pentru Românii de Pretutindeni, doamna Natalia Intotero, directorul general IEH, domnul Nicolae Brînzea efectuează, în perioada 1-3 februarie 2018, o vizită de lucru în Chişinău, Republica Moldova.

În data de 2 februarie 2018, între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a fost semnat un contract de parteneriat privind desfășurarea celei de-a III-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest-Chișinău, eveniment ce urmează să se desfășoare în perioada 29 august – 2 septembrie 2018. Contractul de parteneriat a fost semnat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, doamna Monica Babuc și directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, domnul Nicolae Brînzea.

În baza parteneriatului semnat, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va sprijini desfășurarea Salonului Internațional de Carte Bookfest-Chișinău, ediția 2018, alături de Asociația Editorilor din România, Institutul Cultural Român și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Salonul Internațional de Carte Bookfest-Chișinău este un eveniment cultural ce reunește anual edituri, distribuitori de carte, instituții și asociații de cultură și contribuie la promovarea culturii române, prin favorizarea accesului la o bogată ofertă editorială.

Totodată, în cadrul întâlnirii au fost punctate principalele proiecte care vor fi realizate în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și care au drept scop promovarea culturii şi a valorilor româneşti în Republica Moldova. Astfel, printre obiectivele evidențiate se numără continuarea programului de mobilitate în domeniul culturii, prin organizarea unor tabere tematice pentru studenți, muzeografi, bibliotecari și meșteri populari, dar și organizarea în comun a conferințelor științifice internaționale.

S-a discutat, de asemenea, și despre donațiile de carte în limba română pe care Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni le va oferi pentru premierea elevilor din Republica Moldova, care vor obține rezultate remarcabile la olimpiadele naționale și internaționale.