Acasă / Evenimente / Vizita directorului general adjunct al IEH, Nicolae Brînzea în Republica Moldova, 8-10 august 2016

Vizita directorului general adjunct al IEH, Nicolae Brînzea în Republica Moldova, 8-10 august 2016

În perioada 8-10 august 2016, domnul Nicolae Brînzea, directorul general adjunct al Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, însoţit de expertul responsabil cu proiecte de spiritualitate şi educaţie, Dan Mirea a efectuat o vizită de lucru la Chişinău la invitaţia Viceministrului Culturii din Republica Moldova, Igor Şarov.

Cu această ocazie, au fost discutate proiectele ce se vor derula între cele două instituţii în următoarea perioadă, care au drept scop promovarea culturii şi a valorilor româneşti în Republica Moldova şi crearea unui spaţiu cultural comun.

În cadrul întâlnirii au fost definitivate aspectele legate de desfăşurarea Salonului de carte Bookfest care va avea loc în perioada 31 august – 4 septembrie 2016  la Chișinău.

Proiectul își propune facilitarea accesului la cartea românească, creşterea dinamicii expoziţionale, ca număr de participanţi, prin prezenţa unor edituri de calitate, inclusiv din străinătate, precum şi prin desfăşurarea unui program amplu de evenimente culturale. De asemenea, proiectul va face vizibilă complexitatea producţiei editoriale actuale în toate dimensiunile sale (culturale, literare, ştiinţifice şi tehnice), pentru a satisface solicitările variate ale publicului cititor și va familiariza consumatorii de carte cu oferte de lucrări recent traduse, apărute aproape simultan cu operele originale. În același timp, proiectul va oferi posibilitatea realizării unei analize a dinamicii gusturilor și achiziției de carte în Republica Moldova și va înlesni crearea unui fond de carte românească.

Între Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Ministerul Culturii din Republica Moldova exista un protocol amplu de colaborare care cuprinde activităţi cultural-educaţionale realizate în comun.