Acasă / Evenimente / Vizita delegației Federației Asociațiilor de Români din Andalucia FARA, Spania la sediul IEH

Vizita delegației Federației Asociațiilor de Români din Andalucia FARA, Spania la sediul IEH

În data de 19 octombrie 2017 o delegație a Federației Asociațiilor de Români din Andalucia FARA, Spania, care include mai multe asociații românești, a efectuat o vizită de lucru la sediul Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Din delegație au făcut parte doamna Gabriela Stan, președintele Federației FARA și Asociației Hispano-Rumana de Córdoba TRAIAN , doamna Oana Ursache, de la Asociația Rețeaua Internațională de Studii Române (RIER) Granada, doamna Ramona Ursu, președinte al Asociației Carisma Juvenil Malaga, doamna Cristina Vasilescu, președinte al Asociației femeilor românce din Cordoba, doamna Doinița Fenechiu, președinte al Asociației Prietenii Românilor din Sevilla și Andaluzia.

Domnul Nicolae Brînzea, director general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” a făcut o scurtă prezentare a rolului și misiunii IEH. De asemenea, au fost trecute în revistă proiectele derulate în ultima perioadă de Institutul„Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în comunitățile românești din afara granițelor țării.

„Scopul IEH este menținerea și promovarea identității românești. Menținerea identității naționale reprezintă o formă de conservare prin limbă, cultură și spiritualitate. Pe langă menținere, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni promovează cultura românească. Avem această datorie deoarece cultura este cartea de vizită a unui popor.” a afirmat în cadrul întrevederii domnul Nicolae Brînzea, director general IEH.

În cadrul discuțiilor s-a vorbit și despre necesitatea  înființării de biblioteci cu carte  românească în cadrul asociațiilor din regiunea Andalucia, despre necesitatea cursurilor de perfecționare pentru profesorii care predau limba română în zonă, despre realizarea de proiecte și programe comune.