Acasă / Evenimente / Trăire şi simţire românească la concertul de la Arenele Romane, cu prilejul aniversării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara- 26 martie 2016

Trăire şi simţire românească la concertul de la Arenele Romane, cu prilejul aniversării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara- 26 martie 2016

galleryUn concert incendiar susţinut de trupele Camera 107, Alexandrina & Band, Alternosfera și Gândul Mâței a avut loc la Arenele Romane din Bucureşti, în seara zilei de 26 martie, pentru a marca aniversarea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara.

Peste 1500 de tineri au trăit şi simţit româneşte prin intermediul muzicii, creând astfel o  punte culturală între românii din Ţară și cei din Republica Moldova.

Pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat Unirea Basarabiei cu România.  Basarabia a fost prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu Ţara Mama.  Au urmat celelalte provincii românești : Ardealul, Crișana, Banatul, Maramureșul și Bucovina, fiind astfel creată România Mare.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat de către Centrul pentru Dezvoltare și Integrare Prut, Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni si Institutul Cultural Român.