Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Tradiții, cântece și dansuri românești, cu ocazia Zilei Limbii Române, la Bor, Serbia

Tradiții, cântece și dansuri românești, cu ocazia Zilei Limbii Române, la Bor, Serbia

Românii din Timocul sârbesc au sărbătorit Ziua Limbii Române. Pe data de 27 august 2017, la Biserica Sf. Arhangheli și Sf. Constantin Brâncoveanu din Bor, Serbia a avea loc un eveniment cu tradiție organizat în parteneriat cu Protopopiatul Daciei Ripensis din Serbia și asociaţii reprezentative ale românilor din Timoc. Programul a debutat cu un recital de poezii și cântece susținut de copiii etnicilor români din zonă și de cântece bisericești interpretate de corul "Ioan Valahul" format din preoții români care slujesc în Timoc și a continuat cu reprezentații de muzică şi dansuri populare româneşti ale unor ansambluri locale, solişti populari români/vlahi din Timoc (NE Serbiei), respectiv din satele cu populaţie majoritar românească.

Ziua Limbii Române este marcată de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în Serbia, Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova, în perioada 27 august- 6 septembrie  2017.