Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Tineri români din Cernăuți-Ucraina, reuniți la Mănăstirea Horezu într-o tabără de cultură și civilizație românească

Tineri români din Cernăuți-Ucraina, reuniți la Mănăstirea Horezu într-o tabără de cultură și civilizație românească

Ateliere de pictură, cursuri de muzică populară românească, ateliere de olărit, întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale și mese rotunde pe diverse teme de interes, realizate cu sprijinul direct al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sunt câteva dintre activitățile la care vor participa elevi, studenți și profesori români din Cernăuți, Ucraina. Aceștia se vor reuni la Mănăstirea Horezu, în perioada 10-15 iulie 2017, în “Tabăra de cultură și civilizație românească pentru tinerii români din Cernăuți–Ucrainaorganizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Arhiepiscopia Râmnicului.

Tinerii români din Cernăuți vor beneficia și de două excursii la obiective turistice și monahale din județul Vâlcea.

Tabăra urmărește crearea și menținerea legăturii culturale între tinerii etnici români din Ucraina și tinerii din România, precum și conturarea unui cadru mai larg al valorificării tradițiilor și cunoștințelor generale despre patrimoniul cultural românesc. Proiectul pune accent pe tânăra generație și pe cultivarea spiritului de neam și țară, pe cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor românești.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni mulțumește Arhiepiscopiei Râmnicului și Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului pentru grija pe care o au pentru păstrarea identității naționale, culturale și spirituale a românilor din comunitățile istorice.