Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Sute de români din Alcala de Henares din Spania au sărbătorit românește

Sute de români din Alcala de Henares din Spania au sărbătorit românește

Peste 500 de români din Alcala de Henares din Spania au sărbătorit în stil tradițional românesc. Obiceiurile și valorile culturale românești au fost promovate în cadrul unui spectacol, care a avut loc în data de 9 iunie 2018 și care a fost susținut de artiști de renume din Țară, precum Ileana Lăceanu, dar și de tinere talente din România și din Spania.  

Organizarea evenimentului, dedicat promovării folclorului românesc, a reprezentat o bună ocazie de a valorifica și promova, atât în rândul comunității românești din Alcala de Heranes – Spania și zonele limitrofe, dar și indirect în rândul comunității autohtone, a unei imagini diferite a României, astfel încât percepția publicului larg față de România să fie modificată pozitiv.

Evenimentul a marcat deopotrivă Ziua Românilor de Pretutindeni și Centenarul Marii Uniri și a fost organizat de Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), în colaborare cu Asociația Muntenia și cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Proiectul se încadrează în Programul Strategic – Spaţiu Cultural Românesc Comun – Centenarul Marii Uniri 1918 – 2018, program ce face parte din Planul de activități pentru anul 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, privind Caravana identității românești – program din domeniul identitar românesc.