Acasă / Fără categorie / Spectacol de teatru la Lucerna cu ocazia Zilei Femeii

Spectacol de teatru la Lucerna cu ocazia Zilei Femeii

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Clubul Helveto-Român din Lucerna și Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni îi invită pe românii din Elveția la spectacolul de teatru „Pușlamaua de la etajul 13" cu Claudia Motea.

Ce poate fi mai actual decât drama copiilor lăsați singuri de părinții care își încearcă norocul în străinătate? Piesa de teatru aduce în discuție problemele unei întregi generații de tineri lăsați singuri cu problemele lor.

Claudia Motea a fost remarcată datorită talentului său actoricesc, dar și pentru cel de dramaturg-scenarist, în țară  precum și în străinătate, obținând mai multe premii și distincții din partea unor instituții de prestigiu. The Theatre Film Festival London Canada i-a acordat titlurile de Best Actress, Best Original Script, Best Audience Award și o nominalizare Brickenden Award. În anul 2015 a primit Premiul de Excelență în cadrul Galei Celebrităților, iar în 2016 a fost aleasă Femeia Anului la Gala Femei de Succes. În prezent este director artistic al Teatrului „NOSTRUM”, afiliat Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și președinte al Departamentului Artele Spectacolelor al Uniunii Artiștilor Plastici. 

 Totodată în cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărții „Preludii în Cetatea Soarelui”, semnată de Claudia Motea.

 Acțiunile culturale vor avea loc sâmbătă, 10 martie 2018, începând cu ora 19:00 la  Pfarramt römisch-katholische Kirche Schulhausstrasse 4, 6020 Emmenbrücke.

Proiectul își propune familiarizarea publicului consumator de cultură din Elveția cu arta teatrală din România, promovarea artei interpretative contemporane românești și se înscrie în Programul Strategic – Spațiul Cultural Românesc Comun – Centenar Marea Unire 1918 – 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2018.