Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Spaţiu comun pentru tineri și copii în taberele de spiritualitate şi cultură românească din Spania

Spaţiu comun pentru tineri și copii în taberele de spiritualitate şi cultură românească din Spania

Tineri și copii din comunitățile românești din Spania se află,  în perioada 8 iulie-4 august 2018,  într-un spaţiu de comunicare şi comuniune în taberele din Spania. Cunoaşterea şi aprofundarea istoriei, tradiţiilor şi obiceiurilor românești, formarea duhovnicească, promovarea spiritualităţii şi drepturilor culturale fundamentale sunt dezideratele taberelor organizate de Episcopia Spaniei şi Portugaliei în parteneriat cu Patriarhia Română și  Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Tabăra de cultură şi spiritualitate de la Roquetas del Mar, care are loc în perioada 8-14 iulie 2018, este prima din seria de trei tabere care au loc în Spania.

Aceste tabere se adresează în special tinerei generaţii, creând o punte spirituală şi culturală între românii din diapora.

În cadrul proiectului se are în vedere cunoaşterea şi aprofundarea istoriei, tradiţiilor şi obiceiurilor românilor, informarea şi formarea tinerilor, punându-le la îndemână abordări ortodoxe la multe din provocările cu care ei se confruntă zi de zi.

De asemenea, un aspect important al acestor tabere este cel de formare duhovnicească, aspect asigurat de seminariile susţinute de preoţii care fac parte din echipa de coordonare, care sunt concepute în aşa fel încât să îmbine educaţia formală şi nonformală, cuprinzând atât momente de reflecţie şi introspecţie, cât şi de destindere şi relaxare.