Acasă / Cadru Legal / Semnarea Protocolului de colaborare dintre Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” și Academia Română

Semnarea Protocolului de colaborare dintre Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” și Academia Română

Astăzi, 17 septembrie a.c., între Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni din subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Academia Română a fost încheiat un Protocol de colaborare, cu acordul domnului Secretar de Stat, Victor Alexeev, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Protocolul a fost semnat la sediul Academiei Române, de către domnul Nicolae Brînzea, directorul general delegat al I.E.H. și de către domnul Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române.
Documentul fixează cadrul necesar elaborării în condiții optime a unor lucrări de cercetare academică, precum și a dialogului cultural între cele două instituții. În baza acestui Protocol, Academia Română va sprijini, conform competențelor și atribuțiilor sale, demersurile I.E.H. în plan educațional, consolidând puntea de legătură și oportunitățile de conlucrare interinstituțională, în special cu privire la comunitățile istorice, unde Academia Română, prin Institutele sale, are o serie de lucrări de cercetare ce pot deveni un real izvor de cunoaștere a comunităților istorice în plan educațional, istoric, geografic, cultural și spiritual.
Cele două instituții vor coopera și se vor susține reciproc și pe durata acestui an, pentru ducerea la bun sfârșit a proiectelor educaționale și culturale, care au drept scop păstrarea și promovarea identității naționale și a valorilor culturale ale poporului român.