Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / COMUNICAT DE PRESĂ Românii din afara graniţelor ţării au participat la ziua dedicată spiritualităţii româneşti în cadrul „Săptămânii Educaţiei, Culturii şi Spiritualităţii Româneşti” din Mangalia

COMUNICAT DE PRESĂ Românii din afara graniţelor ţării au participat la ziua dedicată spiritualităţii româneşti în cadrul „Săptămânii Educaţiei, Culturii şi Spiritualităţii Româneşti” din Mangalia

Joi, 8 august 2013, cea de-a patra  zi din cadrul „Săptămânii Educaţiei, Culturii şi Spiritualităţii Româneşti, organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, a fost dedicată spiritualităţii româneşti.

Ziua a început cu o scurtă cuvântare a Înaltpreasfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul Bisericii Sfântul Mina din Mangalia.  În deschiderea prelegerii Înaltpreasfinţitului,  dr. Radu George Serafim, Preşedinte al Centrului Academic de Studii Hermeneutice din Bucureşti, a realizat o scurtă prezentare a rolului icoanei în viaţa spiritualităţii româneşti.

Ziua a continuat cu pelerinaje la Mănăstirea Sfănta Elena de la Mare din Costineşti, Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, la momumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi, la cetatea Adamclisi şi la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei. Profesorii şi studenţii au beneficiat de informaţii folositoare cu privire la istoricul monumentelor şi al mănăstirilor vizitate.

În cardrul vizitelor tematice participant au luat prânzul în cadrul la Mănăstirii Sfănta Elena de la Mare din Costineşti şi cina, în cadrul Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei.

Departamentul de Comunicare
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni
Telefon 004 021 310 26 98
Fax 004 021 310 15 36
E-mail offic@ieh.ro
www.ieh.ro
www.facebook.com/IEHurmuzachi