Acasă / Evenimente / Reprezentanţii IEH fac parte din comisia de preselecţie a etnicilor români care doresc să studieze în România

Reprezentanţii IEH fac parte din comisia de preselecţie a etnicilor români care doresc să studieze în România

            În perioada 27 iunie- 17 august 2015, în Ucraina, Ungaria, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria , Macedonia , Albania are loc preselecţia etnicilor români din ţările învecinate şi a celor  cu domiciliul stabil în străinătate, care doresc să studieze în cadrul unităţilor de învăţământ de stat din România.  Cei care vor fi selectaţi vor beneficia din partea statului român de burse de studii, doctorat şi specializare.

            Statul român acordă, pentru românii de pretutindeni, burse de studii care se atribuie cu respectarea prioritară a criteriului calităţii rezultatelor şcolare, conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

            Locurile cu bursă şi cu scutire de taxe şcolare, subvenţionate de statul român se acordă pentru înscrierea în învăţământul preuniversitar liceal şi superior de stat.

            Românii de pretutindeni pot studia în unităţi de învăţământ preuniversitar în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români, precum şi în instituţii de învăţământ superior de stat şi particular acreditate din România cu taxă în lei, în conformitate cu prevederile legale.

            Selecţia este făcută de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Ministerului Afacerilor Externe.

            Din comisiile de evaluare mixte MAE-MECS fac parte reprezentaţii IEH : dr. Ionelia Toarcă , expert I si prof. univ. Nicolae Ilinca, expert I A