Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Punte culturală şi spirituală între tinerii români din Spania, Anglia, Franţa şi România în tabăra de la Centrul de Spiritualitate „Sf Tereza” din Spania

Punte culturală şi spirituală între tinerii români din Spania, Anglia, Franţa şi România în tabăra de la Centrul de Spiritualitate „Sf Tereza” din Spania

Tinerii şi copiii prezenţi în tabăra de la Centrul de Spiritualitate „Sf Tereza” din Spania sunt încântaţi de faptul că au ocazia să vorbească numai în limba română, apreciază condiţiile oferite,  modul de comunicare şi relaţionare în cadrul atelierelor şi doresc să afle cât mai multe lucruri despre România. Mai mult decât atât, unii dintre ei doresc să viziteze ţara natală şi chiar să se stabilească în România.

Cei peste 20 de participanţi din Ibiza, Cuenca, Torrent şi Puerto Segundo din Spania, dar şi din Anglia, Franţa şi România beneficiază de cursuri de limba şi literatura română, istorie, tradiţii şi obiceiuri româneşti, dar şi de formare duhovnicească, promovarea spiritualităţii şi drepturilor culturale fundamentale.

Cei prezenţi au primit din partea IEH manuale de limba şi literatura română, tradiţii şi obiceiuri româneşti, spiritualitate şi geografia României, manuale care sunt folosite cu succes de către participanţi în cadrul cursurilor.

Activităţile au loc cu binecuvântarea Preasfinţitului Timotei Lauran, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania şi Portugalia.

Tabăra de cultură şi spiritualitate de la Protopopiatul de Sevilla – Valle de Lecrín, Spania face parte dintr-o serie de patru tabere, derulate în perioada 3 – 23 iulie 2016. Prima tabară a avut loc  la  Faro, Portugalia (3 – 9 iulie), urmată de cea de la Mânăstirea ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva” din Vilaller, Spania (10-16 iulie).  Tabăra de la Protopopiatul de Sevilla – Valle de Lecrín, Spania are loc în perioada 15-22  iulie , iar activităţile de  la Centrul de Spiritualitate „Sf Tereza”, Spania sunt derulate intre 17-23 iulie.

Taberele sunt realizate în baza parteneriatului dintre Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Episcopia Ortodoxă Română din Spania şi Portugalia.