Acasă / Evenimente / Evenimente Educaţionale / Profesori de limba română din Voievodina- Serbia vor veni la cursuri de perfecționare în România

Profesori de limba română din Voievodina- Serbia vor veni la cursuri de perfecționare în România

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, vor derula proiectul Cursuri de perfecționare a cadrelor didactice care predau limba română, sau în limba română, în Voievodina, Serbia, la Timișoara,  în perioada 24-28 iunie 2019.

Stagiul de perfecționare se va desfășura pe parcursul a șase zile, având două teme majore: Metodica predării limbii române și Psihopedagogie școlară. Cursurile vor fi predate de profesori metodiști de la Inspectoratul Școlar General Timiș.  La cursuri vor poarticipa 20 de profesori care predau limba română, sau în limba română, în Voievodina. Daca în prima parte a zilei profesorii din Serbia vor învăța cum să crească atractivitatea și calitatea actului educațional în limba română, în partea a doua a zilei aceștia vor putea vizita diferite obiective turistice din Timișoara: Catedrala Mitropolitană, Piața Victoriei, Opera, Librăria La Două Bufnițe, Latura Corso, Latura Surogat, Piața Unirii, Palatul Baroc/Muzeul de Artă și Muzeul Banatului.

Acțiunea își propune perfecționarea predării în limba română a profesorilor etnici români din  Serbia, în beneficiul elevilor români care învață în limba română în școlile din Voievodina.

Proiectul se încadrează în Programul de Educație Apostol Mărgărit”, din Planul de activități al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019, aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.