Acasă / Evenimente / Premii din partea IEH pentru câştigătorii Festivalului Internaţional de Poezie şi Epigramă ”Romeo şi Julieta la Mizil”

Premii din partea IEH pentru câştigătorii Festivalului Internaţional de Poezie şi Epigramă ”Romeo şi Julieta la Mizil”

În data de 30 ianuarie 2016, la Liceul “Grigore Tocilescu” din Mizil , a avut loc premierea câştigătorilor celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Poezie şi Epigramă ”Romeo şi Julieta la Mizil” .
La categoria epigramă , juriul prezidat de scriitorul şi jurnalistul Lucian Avramescu a acordat Marele Premiu „Geoge Ranetti” lui Ion Diviza din Chișinău, Republica Moldova, premiul „Grigore Tocilescu” lui Daniel Ţucă din Medgidia şi premiul „Agatha Bacovia” lui Florin Rotaru din Buzău.
Pentru poezie, Marele Premiu „George Ranetti” a fost obtinut de către Dumitru Sîrghie din Slatina , premiul „Grigore Tocilescu” de către Vali Orțan din Bucureşti, iar premiul „Agatha Bacovia” de către Victorița Tudor din București.
Domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH a transmis un mesaj participanţilor şi organizatorilor: “Consider că această manifestare are rolul de a promova imaginea României în lume, de a susţine sistemul educaţional şi cultural de către fiecare român, indiferent de ţara din care provine, de a oferi informaţii prin schimb şi colaborare, de a sprijini românii de pretutindeni pentru păstrarea şi afirmarea identităţii entice, culturale, lingvistice şi religioase.”
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a oferit tuturor câştigătorilor premii constând în cărţi, agende şi calendare, iar membrilor juriului câte un Atlas Geografic privind Românii de Pretudindeni , elaborat de către IEH în coordonarea prof. univ. dr. Nicolae Ilinca.