Acasă / MRP / Participarea secretarului de stat Veaceslav Șaramet la deschiderea Centrului de Informare Român din Slatina/Solotvino, Ucraina

Participarea secretarului de stat Veaceslav Șaramet la deschiderea Centrului de Informare Român din Slatina/Solotvino, Ucraina

Secretarul de stat, Veaceslav Șaramet, a participat ieri, 26 august a.c., la deschiderea Centrului de Informare Român din Slatina/Solotvino, al doilea centru de acest gen deschis în Ucraina, care are un rol important în sprijinirea comunității românești din regiune în promovarea și conservarea identității etnice, culturale și lingvistice.
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmărește astfel transmiterea unui mesaj puternic de susținere a etnicilor români și, totodată, implementarea acestui proiect constituie o dovadă concretă a prezenței României și a interesului crescut al autorităților guvernamentale pentru păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității românești.
La deschiderea oficială a Centrului au mai fost prezenți prefectul județului Maramureș, domnul Vasile Moldovan, primarul orașului Sighetu Marmației, domnul Horia Vasile Scubli, și domnul consul Edmund Neagoe.
Totodată, agenda demnitarului român a cuprins și participarea la deschiderea oficială a Zilei Minerului – Ziua Oraşului din dreapta Tisei, ce a avut loc în parcul central al orașului.
Deschiderea Centrului de Informare Român din Slatina/Solotvino face parte din Programul de Guvernare 2018-2020, fiind un vector important de extindere a prezenței limbii române în regiune.

Sursă foto: Arhiva MRP