Acasă / Evenimente / Moş Nicolae pentru copiii din Serbia

Moş Nicolae pentru copiii din Serbia

Duminică, 8 decembrie 2013, a avut loc în Serbia festivitatea de încheiere a cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească desfăşurate la Zajecar în perioada septembrie – decembrie 2013, de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” în parteneriat cu Asociaţia Unlimited Connections. La eveniment au participat peste 100 de persoane: copii, părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii române din Valea Timocului.

Cu această ocazie, IEH şi asociaţia parteneră au organizat festivitatea „Moş Nicolae pentru copiii din Serbia”, care s-a desfăşurat la „Casa de cultură românească” din  Zajecar.

Copiii români i-au întâmpinat pe oaspeţi cu un program artistic din care nu au lipsit colindele şi o scenetă de teatru. La sfârşitul serbării, elevii au primit rechizite şcolare din partea IEH  şi dulciuri din partea Asociaţiei Unlimited Connections. Cei prezenţi au ţinut să mulţumească oaspeţilor pentru întregul sprijin acordat, dar mai ales au adus mulţumiri ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, pentru fatul că Moş Nicolae a reuşit să ajungă şi în comuniatea lor.