Acasă / Fără categorie / Misiune şi Strategie

Misiune şi Strategie

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni are ca scop sprijinirea învăţământului în limba română în afara graniţelor ţării prin promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor în rândul comunităţilor româneşti. Prioritatea Institutului este aceea de a sprijini românii de pretutindeni, în vederea păstrării identităţii etnice, culturale şi lingvistice. Activităţile Institutului sunt orientate în direcţii multiple pentru asigurarea cadrului necesar pentru însuşirea limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti în comunităţile româneşti din vecinătatea României.

Obiective ale Institutului:

1. Pregătire Preuniversitară pentru românii din proximitate şi emigraţie

2. Cercetare

3. Perfecţionarea Cadrelor Didactice, care predau discipline specifice valorilor etno-culturale şi spirituale –româneşti şi Schimburi de Experienţă;

4. Tabere de vară pentru elevi/cursanţi şi cadre didactice de origine română din proximitate şi emigraţie;

5. Acţiuni culturale, artistice, ştiinţifice, educaţionale, documentare, cu preponderenţă pentru tinerii români din comunităţile aflate în vecinătatea României, în colaborare cu alte instituţii de specialitate, menite să întărească şi să dezvolte sentimentul de apartenenţă la valorile spirituale româneşti.