Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni prezent la Bookfest – Lansarea cărții „Basm românesc”

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni prezent la Bookfest – Lansarea cărții „Basm românesc”

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a participat pe 28 mai 2014 la lansarea cărții „Basm românesc”, scris de copiii români din țară și din afara granițelor României: Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Grecia, Italia, Spania, Belgia.

Proiectul a început  la 1 iunie 2013, prima parte a basmului fiind scrisă de elevii din cadrul Palatului Național al Copiilor din Bucureşti.  Basmul a fost transmis apoi, pe rând, elevilor români din afara graniţelor, care l-au continuat, fiecare  şcoală completând o filă de basm. Astfel, copiii de la Palatul Copiilor din Bucureşti, alături de copiii români din Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Spania, Italia, Belgia, au creat împreună un basm românesc aşa cum l-au dorit, simţit şi gândit, contribuind la crearea unei povești pentru copilul român de astăzi, oriunde s-ar afla. O poveste educativă, cu tâlc contemporan, adresată copiilor de toate vârstele, care demonstrează că esența românească transcende generațiile prin valori morale: binele, dreptatea, frumosul, adevărul.

Basmul făcut de copiii români a fost publicat sub egida Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și lansat la București , în ziua de 28 mai, la Bookfest Junior, parte a Târgului Internațional de Carte Bookfest 2014, ca ultimă etapă a proiectului cu același nume.