Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Mesajul ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu prilejul manifestărilor culturale organizate la Cahul, Republica Moldova

Mesajul ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu prilejul manifestărilor culturale organizate la Cahul, Republica Moldova

Înţelepciunea şi frumuseţea unui popor sunt cristalizate în folclorul acestuia. Cântecele populare, dansurile, jocurile şi meşteşugurile reprezintă o viziune originală, completă şi coerentă asupra lumii, un manifest estetic şi moral.
Cu siguranţă că nimic nu poate defini mai bine spiritul şi moştenirea istorică a unui popor decât străvechile sale tradiţii şi obiceiuri, transmise prin viu grai de la o generaţie la alta şi păstrate cu sfinţenie de urmaşi. Tezaurul folcloric al României constituie o componentă valoroasă pentru toţi cei care trăiesc şi simt româneşte. Este datoria noastră să ducem mai departe spiritul românesc!
Este admirabil faptul că astfel de evenimente aduc împreună artişti din Bucovina alături de cei din Basarabia, marcând în acest fel, în mod simbolic, legătura de suflet dintre români.
În încheiere, doresc să felicit organizatorii pentru modul în care se implică în menţinerea şi promovarea culturii româneşti în Republica Moldova!
Îmi exprim speranţa că astfel de evenimente aduc bucurie iubitorilor de autentic şi le mulţumesc tuturor celor care an de an contribuie prin acţiunile lor la păstrarea vie a identităţii comunităţilor româneşti!