Acasă / Evenimente / Mesajul ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu ocazia Zilei Naționale a României

Mesajul ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu ocazia Zilei Naționale a României

Dragi români de pretutindeni,
Simbol al solidarităţii naţionale, 1 decembrie, ne îndreaptă gândurile către România anului 1918, când provinciile româneşti s-au unit sub un singur ideal străvechi, acela al României Mari.
Ziua Națională a României este o ocazie pentru a ne reaminti de sacrificiile şi luptele purtate de strămoşii noştri pentru reîntregirea neamului românesc. În acelaşi timp, acesta este un prilej pentru a privi cu emoţie către reperele care ne-au marcat de-a lungul timpului identitatea noastră naţională: cultura şi spiritualitatea.
Ziua în care hotarele dintre români s-au zdruncinat în faţa idealului de unitate naţională reprezintă, cu siguranţă, un moment de mândrie şi demnitate în istoria românilor. Astăzi, când mulţi români se află peste hotare, ne uneşte conştiinţa identităţii comune şi încrederea într-un viitor mai bun.
Doresc să îmi exprim aprecierea faţă de eforturile tuturor românilor din afara graniţelor care promovează cultura, tradiţiile şi valorile neamului nostru.
La Mulți Ani, români!
Dan Stoenescu
Ministrul Delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni