Acasă / Evenimente / Mesaj de mulţumire din partea Ministerului Culturii din Republica Moldova şi Asociaţiei Editorilor din România

Mesaj de mulţumire din partea Ministerului Culturii din Republica Moldova şi Asociaţiei Editorilor din România

Ministerul Culturii din Republica Moldova şi Asociaţia Editorilor din România au transmis un mesaj de mulţumire domnului Nicolae Brânzea, director general adjunct IEH  pentru susţinerea şi implicarea în organizarea şi desfăşurarea Salonului Internaţional de Carte Bookfest de la Chişinău.

“ Între 31 august şi 4 septembrie, putem spune fără nicio exagerare că am făcut împreună din Chişinău capitala culturii scrise româneşti, fiind prezenţi 45 de expozanţi de pe ambele maluri ale Prutului, edituri renumite din România şi Republica Moldova, dar şi cei mai mari distribuitori de carte din ambele ţări. Am putut constata astfel că publicul ataşat sincer de valorile culturale este mult mai numeros decât am putut vedea la orice altă manifestare similară. Numărul de circa 50 000 de vizitatori, majoritatea tineri ne dovedeşte că la Chişinău există o populaţie ataşată sincer de valorile culturale româneşti, care doreşte să îşi apropie şi mai mult cărţile şi personalităţile culturale din România.

  Salonul Internaţional de carte Bookfest Chişinău a fost, de asemenea, o primă conlucrare de anvergură între editorii din cele două ţări şi sperăm că acest eveniment a reprezentat un prim pas important către o piaţă de carte românească unică pe care sperăm să o dezvoltăm împreună, editorii români din România şi Republica Moldova.

  Parteneriatul solid dintre Ministerul Culturii din Republica Moldova, Asociaţia Editorilor din România, Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni şi Institutul Cultural Român, care a fost probat cu acest prilej, sperăm să fie continuat şi extins la ediţiile ulterioare pentru că evenimentele care se bazează pe interacţiunea cu valorile culturale sunt, credem noi, cea mai bună unitate de măsură a eficienţei politicilor de bună vecinătate dintre cele două ţări care vorbesc o limbă comună.”