Acasă / Evenimente / Manifestări culturale la Cahul, Republica Moldova cu prilejul Zilei Naţionale a României

Manifestări culturale la Cahul, Republica Moldova cu prilejul Zilei Naţionale a României

Delegaţia Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni condusă de domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH, a participat la manifestările culturale organizate la Cahul, Republica Moldova, cu prilejul Zilei Naţionale a României.
La recepţia oferită de Consulatul General al României din Cahul, au participat Ambasadorul României în Republica Moldova, domnul Marius Lazurca, delegaţia IEH, condusă de domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH, autorităţi locale din Raionul Cahul, domnul Nicolae Dandiș, primarul oraşului Cahul, senatori şi deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova, părintele vicar Iulian Budău, de la Eparhia Ortodoxă din Sudul Republicii Moldova însoţit de un grup de preoţi din Raionul Cahul, cadre didactice universitare şi liceale, personalităţi ale vieţii culturale şi spirituale, gazdă a fost Consulul General al României, doamna Anca Corfu care a avut şi cuvântul de deschidere, urmată de domnul Marius Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova şi domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH.
Într-un cadru festiv şi o atmosferă vibrantă de înaltă simţire românească, pe scena Palatului de Cultură a avut loc în data de 27 noiembrie 2015, un amplu program cultural susţinut de Corala “Armonia” din Constanța şi interpreţii de muzică populară Ştefania Rareş şi Ilie Caraş, acompaniaţi de orchestra Ansamblului de Cântece şi Dansuri Populare “Vatra Horelor“ din Slobozia Mare, Republica Moldova.
Cuvântul de deschidere a aparţinut Consulului General al României, doamna Anca Corfu. Domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH, a transmis mesajul ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, domnul Dan Stoenescu, iar în încheiere primarului oraşului Cahul, domnul Nicolae Dandiș a apreciat relația extraordinară dintre România şi Republica Moldova.
Pe aceeaşi scenă, interpreţi de muzică populară din Bucovina au concertat alături de românii din Basarabia în cadrul aceluiaşi eveniment, marcând în mod simbolic legătura de suflet dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului.
Astăzi, 28 noiembrie 2015, la sediul Consulatului General al României din Cahul, a avut loc o întâlnire a domnului Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH, cu doamna Anca Corfu, Consulul General al României şi primarul oraşului Cahul, domnul Nicolae Dandiș. Cu această ocazie, au fost stabilite noi oportunități pentru realizarea de proiecte și programe educaționale, spirituale şi culturale pentru comunitatea românească din zonă pentru anul 2016, în parteneriat cu Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni.