Acasă / Evenimente / Liceul Academic Român-Englez „Mircea Eliade” din Chişinău, Republica Moldova la ceas aniversar

Liceul Academic Român-Englez „Mircea Eliade” din Chişinău, Republica Moldova la ceas aniversar

În data de 26 decembrie 2015, la Palatul Naţional ” Nicolae Sulac” din Chişinău, Republica Moldova a avut loc un spectacol de gală care a marcat 25 de ani de activitate a Liceului Academic Român-Englez „Mircea Eliade”.
Liceul Român-Francez „Gheorghe Asachi”, Liceul Român-Italian „Dante Alighieri”, Liceul Român-German „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Liceul Româno-Englez „Ion Creangă” și Liceul Român-Englez „Mircea Eliade” din Chișinău , primele instituţii de învăţământ liceal deschise acum un sfert de veac în Republica Moldova au primit în dar de la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni , pe lângă alte cadouri, câte un set de hărţi de geografie şi istorie. Hărţile de geografie oferă informaţii cu privire la relieful şi resursele miniere ale României şi Republicii Moldova. De asemenea, evidenţiază şi alte aspecte din spaţiul românesc, precum reţeaua hidrogeografică şi localităţile urbane. Hărţile istorice cuprind perioade importante din istoria spaţiului etnic românesc începând cu epoca străveche şi ajungând până în anul 1989.
Aceste materiale didactice vin în sprijinul cunoaşterii şi înţelegerii realităţilor geografice şi istorice din România şi Republica Moldova.
Ambasador Iuliana Gorea Costin, Înalt Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova, Cancelaria Primului Ministru al României şi director fondator al Liceului Academic Român-Englez ” Mircea Eliade” a mulţumit, în numele liceenilor şi profesorilor, Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru româniii de pretutindeni pentru acest cadou atât de necesar în procesul de studii.