Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Întâlnire cu reprezentanții asociaţiilor românești din Grecia şi donaţie de carte românească la Penitenciarul de femei din Eleona Thivon

Întâlnire cu reprezentanții asociaţiilor românești din Grecia şi donaţie de carte românească la Penitenciarul de femei din Eleona Thivon

În data de 27 noiembrie 2015, în cadrul proiectului „Educaţie, spiritualitate şi informaţie pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării”, delegaţia Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni condusă de Zvetlana Preoteasa, director general IEH a donat a doua tranşă de carte românească Penitenciarului de femei din Eleona Thivon, Grecia. Cu această ocazie, doamna Zvetlana Preoteasa, director general IEH, ataşatul cultural din cadrul Ambasadei României la Atena, doamna Anca Chisăliţă, dar și reprezentantele Asociației Femeilor Românce din Grecia au avut o întâlnire cu directorul adjunct și cu reprezentanţii asistenţei sociale de la Penitenciarul de femei din Eleona Thivon. Doamna Zvetlana Preoteasa, director general IEH a stat de vorbă cu deținutele de naționalitate română, iar reprezentantele Asociației Femeilor Românce din Grecia le-au dăruit acestora pachete cu produse de igienă.
În cea de-a doua parte a zilei , delegația IEH s-a întâlnit în cadrul Ambasadei României la Atena cu reprezentanții asociaţiilor românești din Grecia. La această întâlnire, alături de domnul Lucian Fătu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Elenă a fost prezentă şi doamna Anca Chisăliţă, atașat cultural al Ambasadei. Reprezentanții asociaţiilor au primit din partea delegației IEH materiale didactice, cărți și caiete cu exerciții de limba română, matematică, educație civică, cărți de lectură particulară pt clasele V-VIII şi cărți cu poveşti pentru cei mici.
Zvetlana Preoteasa, director general IEH a informat reprezentanții asociațiilor că Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni intenționează ca în 2016 să organizeze primele cursuri de formare și perfecționare a cadrelor didactice care predau în școlile românești ale asociaților din Grecia, proiect desfășurat cu succes în acest an în Spania.