Acasă / Evenimente / Intâlnire a studenților basarabeni la Centrul IEH de la Crevedia

Intâlnire a studenților basarabeni la Centrul IEH de la Crevedia

        În perioada 22-24 mai 2015, Centrul European pentru limbă, cultură și civilizație românească de la Crevedia a găzduit studenții basarabeni aflați la studii în România.

       Grație parteneriatului încheiat între Organizația Studenților Basarabeni din București și Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, cea de-a treia ediție a Cupei Naționale de Fotbal a Studenților Basarabeni (CNFSB) a avut loc în capitala țării.

       Timp de 2 zile, studenții basarabeni din mai multe centre universitare din România s-au luptat pentru titlul de cea mai bună echipă de fotbal.

      Pe lângă competiția sportivă, acest eveniment a reprezentat o nouă oportunitate pentru schimbul de experiență și idei dar și stabilirea de acțiuni comune între reprezentanții comunităților de români basarabeni din diverse orașe din România.

       „ La Crevedia am avut posibilitatea de a face noi  prietenii și de a discuta proiecte importante, care vor fi implementate în viitorul apropiat de organizațiile de studenți basarabeni din România„ a afirmat Ion Ursu, presedintele Organizatiei Studenților Basarabeni din Bucureşti (OSB Bucuresti)
 
     Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni și Federația Asociațiilor de Basarabeni din România.