Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Întalnire a directorului general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, Zvetlana Preoteasa cu Miguel Fonda-Ştefănescu, preşedintele FEDROM

Întalnire a directorului general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, Zvetlana Preoteasa cu Miguel Fonda-Ştefănescu, preşedintele FEDROM

Zvetlana Preoteasa, directorul general al Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni s-a întâlnit cu preşedintele Federaţiei spaniole de români, Miguel Fonda-Ştefănescu. Scopul întâlnirii a fost acela de a pune bazele unei colaborări de lunga durată între IEH şi FEDROM.
La finalul acestui an, pe teritoriul statului spaniol vor avea loc mai multe evenimente culturale realizate  de către cele două instituţii, în colaborare. De asemenea, în  mai multe localităţi din Spania vor fi înfiinţate biblioteci în limba română .
FEDROM este o grupare independentă, apolitică, formată din diferite asociaţii hispano-române care activează pentru integrarea cetăţenilor români în Spania, pentru a promova convieţuirea şi prezenţa cultura românească în societatea spaniolă. Cele 22 de asociaţii care intră în componenţa FEDROM lucrează împreună în folosul rezolvării principalelor probleme cu care se confruntă românii. Astfel, FEDROM acţionează pentru rezolvarea chestiunilor legate de şcolarizare şi adaptare a copiilor românilor la noile condiţii, pentru depăşirea dificultăţilor create de necunoaşterea limbii, dar şi pentru susţinerea culturii şi tradiţiilor româneşti în Spania.