Acasă / Fără categorie / Începutul „Basmului românesc”, ediția a II-a, scris de elevii Asociației Proiect Pro Europa din Suceava

Începutul „Basmului românesc”, ediția a II-a, scris de elevii Asociației Proiect Pro Europa din Suceava

"A fost odată ca niciodată, pe vremea când Cerul se odihnea pe pământ şi oamenii buni puteau atinge stelele cu mâna, un împărat blând şi înţelept şi bun, care avea trei fiice. Era văduv împăratul şi nemângâiat de pierderea împărătesei sale. Dar mai cu seamă era trist că cele trei fiice ale sale fuseseră ursite să vieţuiască în trei părţi diferite din împărăţie, despărţite de prăspăstii adânci şi pâraie învolburate. Primise fiecare, la plecarea de pe prispa casei părinteşti, câte un palat şi multe bogăţii, însă le fusese sortit să trăiască singure printre străini, să stea mereu în calea tulburărilor şi liniştea să nu şi-o afle decât în ziua când se vor întoarce  la pragul împăratului. Plângeau mult copilele, tăinuite în inima nopţii, ca să nu le ştie nimeni amărăciunea, şi …  "

Basmul va fi continuat de elevii Școlii de Limba Română, Cultură și Civilizație a Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA din Atena, Grecia.